S svojim delovanjem povezuje slovensko policijo in slovenske državljane, sodeluje s kulturnimi ustanovami doma in v tujini s priznanimi tujimi in domačimi dirigenti, solisti in zbori. V tokratno večerno glasbeno popotovanje te vrhunske zasedbe nas pod modro taktirko popelje dirigent Nejc Bečan, program pa začini operna pevka Irena Yebuah Tiran.

Večerno glasbeno popotovanje s Policijskim orkestrom pod modro taktirko v zeleni idili.

Policijski orkester gradi svojo bogato tradicijo in sloves vrhunske slovenske pihalne zasedbe že od leta 1948. Z delom vseh članov orkestra in drugih delavcev slovenske policije ter njegovih privržencev sta nastala bogata tradicija in sloves policijskega orkestra kot vrhunske pihalne sestave doma in v tujini. V skladu z namenom ustanovitve in razvojem je po osamosvojitvi samoumevno nastala obveznost sodelovanja orkestra na državnih protokolarnih prireditvah, zato ga je slovenska vlada leta 1994 imenovala za uradni protokolarni orkester Republike Slovenije. Prireja koncerte in nastopa za policijo in Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije. S svojim delovanjem povezuje slovensko policijo in slovenske državljane, sodeluje s kulturnimi ustanovami doma in v tujini s priznanimi tujimi in domačimi dirigenti, solisti in zbori. V tokratno večerno glasbeno popotovanje te vrhunske zasedbe nas pod modro taktirko popelje dirigent Nejc Bečan, program pa začini operna pevka Irena Yebuah Tiran.

Na dan koncerta povabimo na promenado pred odrom, kjer je ob 70. obletnici delovanja Policijskega orkestra na ogled razstava, po kateri nas ob 16. uri vodi kustosinja in vodja policijskega muzeja Darinka Kolar Osvald.